ophelia_edited_edited_edited.jpg

OM ELLINGSRUD RYTTERKLUBB

Vi har ca 200 medlemmer som er aktive innen hest og ridning. Det er flest dressurryttere, men vi har også sprang-, feltritts- og mosjonsryttere samt ivrige støttespillere. På Ellingsrud gård har klubben tilgang på ridehus og utebaner til treninger og stevner. Ellingsrud Rytterklubb arrangerer Distrikts- Lands-og Elitestevner innen dressur, sprang og feltritt. Våre ryttere deltar i konkurranser fra de laveste debutantklassene og opp til internasjonalt nivå. Klubben er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom vårt særforbund Norges Rytterforbund.

 
ellingsrud_edited.jpg

VÅR HISTORIE

Ellingsrud Rytterklubb ble stiftet den 26.10.1972 på Losby Gård i Lørenskog, og het opprinnelig Lørenskog Rytterklubb. På slutten av 70-tallet begynte klubben å se seg om etter et nytt tilholdssted som kunne dekke de etter hvert økende kravene til fasiliteter, da det ble klart at det ikke var rom for dette på Losby.

Høsten 1980 var flytting av klubbens hovedsete til Ellingsrud Gård et faktum, og det ble på ekstraordinært årsmøte samme år besluttet å endre klubbens navn til Ellingsrud Rytterklubb.

Ellingsrud sokner til Alna bydel; en av Oslo’s mest folkerike bydeler. Mange av bydelens unge innbyggere har søkt seg til Ellingsrud gård, og i dag er noen av landets beste ryttere medlemmer av Ellingsrud Rytterklubb, med deltagelser både i VM, EM, Nordisk og NM innen disiplinene dressur og feltritt.